Veien til Apport(prøve) – Kurs avd. Hammerfest 2021

Veien til Apport(prøve)!

Årets første aktivitet i Hammerfest blir fokus inn mot apport.

Å ha en hund som kan apportere er veldig gunstig i praktisk jakt da sjansen for å finne påskutt vilt øker betraktelig. Et apportkurs er også et veldig godt element i dressurtrening, da lydighetsapport er basert på en tydelig og god leder. Og ikke minst et det å prøve seg på apportprøve en fantastisk sommeraktivitet som gir verdifull effekt på samarbeid og ro i fugl-situasjoner når høstjakta står for tur.

Høres dette litt interessant ut? Lyst til å prøve noe spennende? Hiv deg med! Det er ikke skummelt, men derimot lærerikt for både erfarne og uerfarne hundeeiere.

 

Apportkurset Del 1 starter 1.februar.

Kursinstruktør vil være Hanne Jonassen og kurset vil koste kr 1000 og gå over ca. 10 uker. Det er en begrensing på 10 deltagere.

Påmelding skjer direkte til Hanne, enten via FB eller tlf 48255119. Det kan også være lurt å ta kontakt med Hanne for å få tips og ideer om ting som kan trenes litt på i forkant av kursstart.

 

Mens selve kurset pågår vil vi også ha et tilbud til de som har apportbevis. Det vil være fellestreninger, noe som kan være lurt for å få repetert litt. Ønsker du å være med på fellestreninger ta kontakt med Idar, 99712311.

 

Etter endt kurs og påskeferie vil vi starte opp med treninger inn mot apportprøve, Apportkurs Del 2.

For de som har apportbeviset fra før, kan det absolutt være en god ide å intensivere treningen på apport i tiden framover. Det er altså ikke nødvendig å delta på del 1, dersom du har god apportør fra før av.

Ansvarlig for treningene vil være Kristel Marie Pedersen og Idar Helmer Pedersen. Først vil vi ha en teoribit på hva og hvordan, før vi starter praktisk tilnærming så snart forholdene tillater det.

Mer info om Del 2 vil komme etter påske.

 

Apport er gøy! Hiv deg med!