Treningsområder

VFFK har ulike treningsområder ute i avdelingene.

Alta:

I Alta tilbyr VFFK treningsområde i Jotka. Treningsterenget åpner 15.juli.

Her kjører man til garasjen oppe i Jotka. Derfra går man over eidet. Treningsområdet ligger over tregrensen.

Kort kjøpes her ved å fylle ut skjema og betaling med VIPPS. Sessongkort koster 100kr for medlemmer av VFFK, og 200kr for ikke-medlemmer. Det må kunne vises saurenhetsbevis for hundene.

Treningskort skal medbringes i terrenget, og kunne vises ved forespørsel. Kun dette gjelder som dispensasjon. Hunden skal også bære jaktdekken.

Vær obs på lite flyvedyktig fugl tidlig i sessongen. Aktiv trening på slike tilfeller skal ikke forekomme. All slipp av hund skjer på eget ansvar.

KJØP TRENINGSKORT

PDF kan lastes ned her!

Hammerfest:

I Hammerfest finnes ett inngjerdet område for trening og lufting av hund. Tomten befinner seg på Grøtnes. Tilbudet er gratis for alle med hund. Området er åpent for bruk hele året.

Gjerdet på tomten er ikke 100% tett, og all lufting og slipp av hund skjer på eget ansvar. VFFK har avtale om bruk av området med grunneier, men tar altså ikke ansvar for den enkelte hund.

Regler for området er at avføring plukkes opp etter bruk. Det er en søppelkasse på området, men noen ganger kan det være nødvendig å bringe med seg avfall hjem. Porten skal lukkes etter bruk, dette for å unngå rein på området. Det er ofte mye rein utenfor området, om noen sliter med interesse for disse. Kast heller ikke sigaretter og tobakk inne på området. Her luftes alt fra små valper til voksne hunder.

Lufteområde Hammerfest/Grøtnes. Klikk på bildet for forstørring. PDF kan lastes ned her.

Lakselv:

I et mindre område innenfor skytefeltet i Lemmivaare er det åpnet opp for treningsområde for fuglehund. Treningsområdet åpner 15.juli.

Her gjelder spesielle bestemmelser, VFFK forutsetter at medlemmer setter seg inn i og etterlever disse. Les bestemmelsene her. Les mer om båndtvangsbestemmeler i Porsanger på kommunens sider her.

Treningsområde Lakselv/Lemmivaare. Klikk på bildet for fortørring. PDF kan lastes ned her.