TIl minne om Paul Anton Hermo

 

Paul Anton Hermo til minne..

Mannen med det store hjertet som aldri glemte noe før sykdommen kom snikende.
Paul Anton sitt liv utenom familien var fuglehunder, Rocos kennel og oppdrett av engelske settere. Han var også en meget dyktig hagleskytter og en av de beste dartspillerne i hele landet. Han kunne på rams hvilken som helst stamtavle på ES over det ganske land og var veldig nysgjerrig på alt som rørte seg i fuglehundnorge. Han var en ivrig og dyktig hundemann og har oppdrettet og ført et utall hunder til premie på jakt og utstilling. Han ble også på slutten av sin karriere æresmedlem i Vest-Finnmark Fuglehundklubb.

Paul Anton hadde også den gode egenskapen at han kunne glede seg når andre gjorde det bra.
Jeg ble kjent med Paul Anton for 40 år siden i forbindelse med at jeg hadde fattet interesse for jakt og fuglehunder. Min første valp kjørte jeg over Sennalandet den 17 januar 1983.
Da startet et vennskap som varte livet ut, dessverre ble hunden min syk og jeg valgte å avlive henne, bare 18 mnd gammel. Paul Anton tok det like tungt som meg og han ville så gjerne gi meg en ny hund gratis. Men jeg sa til han at han var helt uten skyld i dette og jeg hadde fått penger fra forsikringen til å kjøpe en ny valp.
Men Paul Anton glemte aldri dette og i 1997 kom han kjørende med en liten valp som han kalte Lia og sa at dette var erstatningsvalpen for den jeg mistet i 1984. Et sterkt vitnesbyrd om at ord er et ord og en mann er en mann. Lia ble min kone Gerd sin første hund og i tillegg stammor til vårt eget oppdrett.

Den 11 januar ville Paul Anton fylt 80 år, dessverre for ham og familien var han svært syk de siste 8 årene og tildels sengeliggende det siste året.
Vi sørger med familien til Paul Anton, samtidig som vi er glad og takknemlig for alle gode minner og vi er også lettet for at han som var så syk og pleietrengende til slutt fikk slippe.

Vi ønsker fred over Paul Anton sitt minne…..

Skrevet av Are Suhr,

Vest-Finnmark Fuglehundklubb